Το SolidarityNow αφιερώνει τον Σεπτέμβριο στους νέους!


Και πιο συγκεκριμένα στους νέους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Empower YOUth, του οποίου η πρώτη φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί και τώρα σχεδιάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς η δεύτερη. Για τη μέχρι τώρα εμπειρία τους μας μίλησαν έξι (6) από τους συμμετέχοντες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, απαντώντας σε τέσσερις (4) ερωτήσεις!

  • Τί τους έκανε να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και να ταξιδέψουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αυτό, ακόμα και από αρκετά απομακρυσμένες περιοχές;
  • Τί κέρδισαν από τη συμμετοχή τους μέχρι τώρα;

Ο λόγος στους νέους!

********

Το “Empower YOUth” στοχεύει στην ενδυνάμωση των νέων, ειδικότερα εκείνων που προέρχονται από διαφορετικές ευπαθείς ομάδες, όπως Ρομά, μετανάστες/αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες, νέοι/ες με αναπηρία, άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και κάτω από το όριο της φτώχειας, ΛΟΑΤΚΙ+, προκειμένου να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και να φέρουν θετική αλλαγή εντός των κοινοτήτων τους.

*Το έργο “Empower YOUth”  υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το SolidarityNow και εταίρο τη νορβηγική οργάνωση NorSensus Mediaforum.

**Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 13,5 εκ., χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.