Μοιράστηκαν τον έρωτά τους με τους U2!


Ο έρωτάς τους είναι μία από τις αληθινές ιστορίες αγάπης που πρωταγωνιστούν στο νέο βίντεο του διάσημου συγκροτήματος των U2, στο τραγούδι τους που κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο «You’re the best thing about me/Είσαι το καλύτερο για μένα».

Ο λόγος για τη Μάχα και τον Αμπντουλραχμάν από τη Συρία, που είναι ωφελούμενοι του SolidarityNow και διαμένουν στην πρότυπη δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Τήλο, από το Φεβρουάριο του 2017. Το ζευγάρι έχει πέντε πανέμορφα παιδιά και ονειρεύονται να ζήσουν στην Ελλάδα.

Η δημιουργός του βίντεο, Tatia Pilieva και η ομάδα της, παρακολούθησαν τέσσερα πραγματικά ζευγάρια στη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου μαζί -πριν ένας από τους δυο συντρόφους αναχωρήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα από τα ζευγάρια αυτά είναι και η Μάχα με τον Αμπντουλραχμάν, οι οποίοι αποχωρίστηκαν αφού εκείνος έπρεπε να φύγει για να εργαστεί στην Αθήνα.

Οι δυο τους δηλώνουν στην κάμερα:

– «Φυσικά θυμάμαι την πρώτη φορά που με φίλησε ο άνδρας μου», δηλώνει η Μάχα.

– «Της έδωσα ένα φιλί, να, εδώ» εξομολογείται ο Αμπντουλραχμάν και δείχνει την άκρη των χειλιών του.

Ο Αμπντουλραχμάν είναι επαγγελματίας μάγειρας -και είναι ένας από τους καλύτερους καθώς ο τίτλος που του αποδίδεται στη Συρία είναι «Ο Βασιλιάς του Φαλάφελ». Το απέδειξε άλλωστε με τη συμμετοχή του στο Refugee Food Festival που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα με πρωτοβουλία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, τον περασμένο Ιούνιο!

Εδώ μπορείτε να τον δείτε επί το έργον.

Τώρα πια όμως δουλεύει και η σύζυγός του η Μάχα! Η Μάχα, είναι σήμερα μια εργαζόμενη μητέρα πέντε παιδιών που δουλεύει ως καμαριέρα σε ξενοδοχείο της Τήλου. Στη Μάχα στηρίχθηκε το αφιέρωμα του BBC για το πρότυπο πρόγραμμα φιλοξενίας της Τήλου που υλοποιεί το SolidarityNow, το οποίο και παρουσιάστηκε διεθνώς τον περασμένο Ιούλιο!

Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα.

Το ζευγάρι αυτών των δύο νέων και δραστήριων ανθρώπων που ήρθαν στην Ελλάδα για να σωθούν από τον πόλεμο, αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα επιτυχής ενσωμάτωσης στο νέο κοινωνικό τους περιβάλλον, το οποίο τους αποδέχθηκε και τους προστάτεψε. Οι αληθινοί πρωταγωνιστές – ήρωες της ζωής, αλλά και των U2!

Το Πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).