ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ


Η Αντιγόνη Λυμπεράκη αφήνει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας του SolidarityNow

Αθήνα, 10 Απριλίου, 2019

Μετά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, η Αντιγόνη Λυμπεράκη, αφήνει προσωρινά τα καθήκοντά της ως Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow καθώς αναλαμβάνει τη βουλευτική έδρα παραιτηθέντος βουλευτή, ως πρώτη επιλαχούσα στην Β’ περιφέρεια Αθηνών.
«Διακόπτω την ενασχόλησή μου ως Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow σε κρίσιμη στιγμή για το προσφυγικό. Την οπτική των ευάλωτων – είτε είναι πρόσφυγες, είτε νέοι που ψάχνουν δουλειά, είτε γυναίκες που αγωνιούν να ταιριάξουν τους πολλαπλούς ρόλους τους- δεν θα την ξεχάσω από τα έδρανα της Βουλής», σημειώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη και συνεχίζει: «Το SolidarityNow θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του με βάση τις προτεραιότητες που έχουμε θέσει: να είναι στο πλευρό των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας με καινοτόμα κοινωνικά προγράμματα».

Ευχόμαστε ολόψυχα στην Αντιγόνη, κάθε επιτυχία στα νέα της κοινοβουλευτικά καθήκοντα και προσβλέπουμε να την καλωσορίσουμε ξανά στο SolidarityNow για να συνεχίσει το δυναμικό και πολύ αξιόλογο έργο της στην οργάνωση.
————————————————-
Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow από τον Οκτώβριο του 2017. Παράλληλα, είναι καθηγήτρια Οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με διδακτορικό δίπλωμα στην Οικονομία των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και M. Phil στις Αναπτυξιακές Σπουδές από το Πανεπιστήμιο του Sussex. Διετέλεσε βουλευτής το 2015.
Τα σημερινά ερευνητικά της ενδιαφέροντα είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η γήρανση του πληθυσμού, η μετανάστευση και η γυναικεία οικονομική δραστηριότητα. Είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διακρατική «Έρευνα για την Υγεία, τη Γήρανση και Συνταξιοδότηση και την Ευρώπη (SHARE)», ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε ακτιβίστρια και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ActionAid Hellas, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αφρική.