Αφιέρωμα: «Πριν χτυπήσει το κουδούνι»


«Πριν χτυπήσει το κουδούνι»:

Ποιο είναι το αποτύπωμα της εκπαίδευσης στις ζωές των παιδιών, των γονιών τους, αλλά και των εκπαιδευτικών;

Για αυτόν τον Σεπτέμβριο, λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς ας δούμε τί μας απάντησαν σε αυτό, μαθητές των «Κέντρων Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» του SolidarityNow, γονείς και εκπαιδευτικοί σε έξι (6) από τα δώδεκα (12) σημεία στη χώρα, που λειτουργούν τα Κέντρα.

Τα «Κέντρα Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων» του SolidarityNow στην ηπειρωτική Ελλάδα, λειτουργούν στο πλαίσιο του προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» που υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2021, με τη στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece και στοχεύει στη διευκόλυνση της ένταξης των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην τυπική εκπαίδευση μέσω της παροχής υπηρεσιών μη τυπικής εκπαίδευσης και άλλων συμπληρωματικών δραστηριοτήτων.

Το SolidarityNow επενδύει όλα τα χρόνια της λειτουργίας του στην εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας τον θεμελιώδη ρόλο της τόσο στην ομαλή κοινωνική ένταξη όσο και στη δημιουργία ανεξάρτητων και αυτόνομων ενηλίκων. Μέσα από προγράμματα και δράσεις, η οργάνωση δημιουργεί και προσφέρει τις ευκαιρίες για την ενίσχυση δεξιοτήτων όλων των ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων -Ελλήνων και ξένων- παρέχοντάς τους πρόσβαση σε δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης.

Λίγο «πριν χτυπήσει το κουδούνι» δίνουμε τον λόγο στην Ηλιάνα, τη Λουίζα, τη Shevin, τον κο Ali, την Ελπίδα, τη Basira, τη Μαρία, τον Ramazan, την κα Sabrmha, τον Χάρη, τον Badal, τον Iqbal, τη Χρύσα, τον Hasti, τον Kosar και την Αλεξάνδρα!

*Το πρόγραμμα «Όλα τα παιδιά στην Εκπαίδευση» υλοποιείται από το SolidarityNow με στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece.