Δυο γυναίκες συνομιλούν

Copyright SolidarityNow

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας | 8 Μαρτίου 2022

Η Όλγα είναι κοινωνική επιστήμονας και εργάζεται δυόμιση χρόνια στο SolidarityNow και στο πρόγραμμα «Φιλικοί Χώροι για τις Γυναίκες»*.

Η Νατζίμπα είναι τρία χρόνια στην Ελλάδα και καθημερινά επισκέπτεται τον «Φιλικό Χώρο για τις Γυναίκες» στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες, όπου πραγματοποιούνται πολλές δράσεις.

Η Νατζίμπα θαυμάζει την Όλγα για την κοινωνικότητα, την ευγένειά της και την ικανότητα να δημιουργεί ένα οικείο κλίμα εμπιστοσύνης, εχεμύθειας και αλληλοϋποστήριξης μεταξύ των γυναικών που συμμετέχουν στις δράσεις του χώρου.

Και η Όλγα όμως θαυμάζει τη Νατζίμπα. «Για την ειλικρίνεια, την αισιοδοξία που εκπέμπει και την ικανότητά της να εκφράζεται μέσα από την τέχνη.»

Στο χώρο για τις γυναίκες, η Νατζίμπα έχει εμπνευστεί και έχει γράψει ποιήματα για τη γυναίκα και για τον πολύπλευρο ρόλο της, τα οποία εκφράζουν και ενδυναμώνουν την κάθε γυναίκα που επισκέπτεται το χώρο.

Για την ημέρα της γυναίκας, η Νατζίμπα ευχήθηκε «να υπάρξουν στο μέλλον σε όλα τα μέρη του κόσμου, γυναίκες δυναμικές που θα λειτουργούν ως πρότυπα για τις υπόλοιπες ώστε η καθεμιά να προβάλλει με τη σειρά της τη μοναδικότητά της».

Η Όλγα ευχήθηκε «να μην υπάρξει μέρος στον κόσμο όπου οι γυναίκες στερούνται την ασφάλεια και την ελευθερία έκφρασης και να διεκδικούν όλες τα όνειρα τους».

*Οι «Φιλικοί Χώροι για τις Γυναίκες» λειτουργούν από το SolidarityNow σε 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο με την υποστήριξη της UNICEF Greece, του IOM Greece και τη χρηματοδότηση της Ε.Ε.