Τέσσερα κορίτσια μιλούν για τη ζωγραφική και τη μάθηση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση στις 24/1

Copyright Muzhda for SolidarityNow

Οι 15χρονες Mohadesa, Sezara και Muzhda ζουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο της Ριτσώνας και η 18χρονη Roya στη δομή της Θήβας.

Τί τις ενώνει; Η ζωγραφική. Και ο Βίνσεντ βαν Γκογκ.

Αφού και οι τέσσερις απαντούν το όνομά του στην ερώτηση ποια/ος είναι η/ο αγαπημένη/ος σου ζωγράφος.

Τέσσερις νέες από το Αφγανιστάν που ήρθαν στην Ελλάδα με τις οικογένειές τους αναζητώντας ευκαιρίες για μια αξιοπρεπή ζωή, άρχισαν εδώ να ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους, βρίσκοντας το κατάλληλο υποστηρικτικό περιβάλλον. Σήμερα, μιλούν με ενθουσιασμό και όνειρα για την αγάπη τους στη ζωγραφική, για τα δικαιώματα των γυναικών και για την ελευθερία που βιώνουν μέσα από την τέχνη.

Με αφορμή τη χθεσινή Διεθνή Ημέρα για την Εκπαίδευση, 24 Ιανουαρίου, στο SolidarityNow θελήσαμε να παρουσιάσουμε τα συνολικά οφέλη της πρόσβασης στην εκπαίδευση στα παιδιά.

Στα παιδιά που μέσα από τις μαθητικές δραστηριότητες δεν μαθαίνουν μόνο μια νέα γλώσσα, αλλά μαθαίνουν και τον εαυτό τους πλησιάζοντας πιο κοντά σε αυτά που θέλουν να κάνουν, να προσπαθήσουν, να γίνουν. Πολλές φορές ανακαλύπτουν καινούργια ενδιαφέροντα, ακόμα και ταλέντα τα οποία με την κατάλληλη ενθάρρυνση και καθοδήγηση μπορούν να αναπτυχθούν και να αλλάξουν τη ζωή τους! Τέτοιες είναι οι μικρές ιστορίες των τεσσάρων κοριτσιών που θα παρουσιαστούν τις επόμενες μέρες.

Τα τέσσερα υπέροχα κορίτσια, ζουν στις δυο από τις 14 ανοιχτές δομές φιλοξενίας προσφύγων και αιτούντων άσυλο όπου δραστηριοποιείται το SolidarityNow με τη λειτουργία των «Κέντρων Εκπαίδευσης και Δημιουργικών Δραστηριοτήτων», μέσω του προγράμματος «Όλα τα Παιδιά στην Εκπαίδευση» που υλοποιείται με τη στήριξη και χρηματοδότηση της UNICEF Greece.