Το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων | Blue Refugee Center του SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη Γιορτάζει 2 Χρόνια Λειτουργίας


7.000 ωφελούμενοι, 50.000 δωρεάν υπηρεσίες, άνθρωποι από 61 χώρες

Θεσσαλονίκη, 3 Δεκεμβρίου 2018

Τον Δεκέμβριο του 2018, το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων | Blue Refugee Center του SolidarityNow γιορτάζει τα 2 χρόνια λειτουργίας του στη Θεσσαλονίκη. Στο διάστημα αυτό, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι, προερχόμενοι από 61 χώρες του κόσμου, επισκέφθηκαν το Κέντρο – σε αυτούς τους ανθρώπους παρασχέθηκαν δωρεάν 50.000 και πλέον ποικίλες υπηρεσίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τις 50.000 συνολικά δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρθηκαν στο Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων, οι 33.500 αντιστοιχούν σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που διοργανώθηκαν, ως αποτέλεσμα της προτεραιότητας που έχει θέσει η οργάνωση για τη διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

«Δύο χρόνια σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης, ευθύνης, αποτελεσμάτων, μεγάλης ικανοποίησης και χαράς, αυτά είναι τα συναισθήματα των ομάδων μας», σημειώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, για τους αξιοσημείωτους αριθμούς που έχουν επιτευχθεί σε μόλις δυο χρόνια. «Και το πιο σημαντικό όλων, το Κέντρο συμπλήρωσε τα δύο χρόνια επιτυχούς λειτουργίας – δύο χρόνια αδιάκοπων προσπαθειών, επιμονής και υπομονής, ελπίδας και ονείρων για μια καλύτερη ζωή για τους ανθρώπους – τους ωφελούμενούς μας. Ο Αλί, η Φεϊρούζ, ο Μοχάμεντ, ο Αμπντούλ, η Σανά, είναι μερικοί από αυτούς που βρήκαν δουλειά, που πίστεψαν ξανά στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους, που έμαθαν να μιλάνε ελληνικά, που πλέον παίρνουν οι ίδιοι τις αποφάσεις για τη ζωή τους», συμπληρώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη.

Μιλώντας με Αποτελέσματα & Αριθμούς:

  • 608 συνάνθρωποί μας παρακολούθησαν περισσότερες από 1.900 συμβουλευτικές συνεδρίες και υποστηρίχθηκαν σε θέματα εργασίας μέσα από την Υπηρεσία Απασχολησιμότητας, ενώ περισσότεροι από 110 βρήκαν εργασία μέσω της υπηρεσίας.
  • 6758 άνθρωποι έλαβαν ψυχοκοινωνική υποστήριξη, ενώ 907 άτομα ωφελήθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία.
  • 2000 μαθήματα προσφέρθηκαν σε ενήλικες και παιδιά που συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κέντρου. Παράλληλα, 130 νέοι άνθρωποι (16 ετών και άνω), στηρίχθηκαν και προετοιμάστηκαν από τις εκπαιδευτικές μας ομάδες και έδωσαν επίσημες εξετάσεις ελληνομάθειας.
  • 1670 παιδιά επισκέφθηκαν και συμμετείχαν στις δραστηριότητες που οργανώνονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου για τα παιδιά.
  • 1288 μητέρες και παιδιά υποστηρίχθηκαν από τις ομάδες της οργάνωσης σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Ένα Κέντρο ως Σημείο συνάντησης διαφορετικών ανθρώπων και πολιτισμών

Εκπαιδευτικά μαθήματα και σεμινάρια, επαγγελματική συμβουλευτική, νομική βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη, χώρος για το παιδί, τη γυναίκα και την οικογένεια, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, τόπος σκέψης, συζήτησης, συμμετοχής και λήψης αποφάσεων, όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων του SolidarityNow στη Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων | Blue Refugee Center είναι μέρος των προγραμμάτων της οργάνωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 2016 στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να υποστηρίξει και να βοηθήσει μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και γενικότερα όλους εκείνους τους πληθυσμούς που πλήττονται από την ανθρωπιστική και προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών.

Το SolidarityNow, με τη λειτουργία του Κέντρου Υποστήριξης Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη, έχει ως στόχο όχι μόνο να ενδυναμώσει τους πρόσφυγες αλλά και να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία, εντάσσοντας στο δυναμικό της ενεργούς πολίτες, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και φέρνοντας κοντά κουλτούρες και πολιτισμούς. Γιατί στο SolidarityNow πιστεύουμε ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε περισσότερα.

————————————————————————————————————————-

*Το Κέντρο Υποστήριξης Προσφύγων υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και τη UNICEF και χρηματοδοτείται από την ECHO, European Commission – Civil Protection & Humanitarian Aid Operations.