ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ_Η Αντιγόνη: «Εμείς οι γυναίκες έχουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όση φαντάζονται οι άλλοι»

Giorgos Moutafis for SolidarityNow

Η Αντιγόνη Λυμπεράκη είναι μια οικονομολόγος «λίγο ανορθόδοξη», είναι ακαδημαϊκός αλλά και ενεργή στο πεδίο του ακτιβισμού εδώ και χρόνια. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο είναι Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης και συμμετέχει «σε ένα δημιουργικό, ανθρώπινο παζλ προσπάθειας και αλληλεγγύης», όπως λέει η ίδια. «Έχουμε τις αστραφτερές στιγμές μας αλλά έχουμε και τις λυπητερές στιγμές μας. Πάντοτε όμως κάνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι είναι σωστό. Βοηθάμε τους άλλους και παίρνουμε δύναμη από αυτούς. Είμαστε κάθε λέξη και κάθε γράμμα του SolidarityNow».

Σε μια εποχή που όπως λέει, η πολιτική «παίζει καθυστερήσεις», εκείνη βρίσκεται μέσα σε κάτι που πραγματικά έχει θετική επίπτωση στις ζωές των ανθρώπων. Και μέσα από το πάθος της για τον ακτιβισμό, αγωνίζεται και για τα δικαιώματα των γυναικών ενώ είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης για τα Φεμινιστικά Οικονομικά. «Τα οικονομικά επιχειρήματα υπέρ της ενίσχυσης της οικονομικής θέσης των γυναικών αποτελούν μόνο τμήμα του ευρύτερου επιχειρήματος υπέρ της ισότητας: η ισότητα καθαυτή είναι ένα ηθικό πρόταγμα, καθώς προάγει τη δικαιοσύνη και τις ευκαιρίες ζωής για όλους», σημειώνει η ίδια μέσα από το βιβλίο της «Γυναίκες στην Οικονομία».

Για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Αντιγόνη Λυμπεράκη στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλες μας: «Εάν έχω μάθει κάτι όλα αυτά τα χρόνια που είμαι στο Πανεπιστήμιο, στον ακτιβισμό, στην πολιτική, είναι ένα πράγμα: εμείς οι γυναίκες έχουμε πολύ μεγαλύτερη δύναμη από όση φαντάζονται οι άλλοι, αλλά και από όση φανταζόμαστε εμείς οι ίδιες. Μπορούμε να την αξιοποιήσουμε».