«ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ»_Κακοποιημένη Γυναίκα


Η Μαρία αφήνει το γιο της στο σχολείο και τρέχει να προλάβει το λεωφορείο για να πάει στη δουλειά της. Στο δρόμο παρατηρεί τις άλλες γυναίκες και χαμογελά. Τί όμορφα μαλλιά που έχουν μερικές από αυτές! Κάποιες ίσως γίνουν και πελάτισσές της και θα είναι και αυτές πολύ ευχαριστημένες, όπως είναι οι γυναίκες που ήδη εμπιστεύονται στη Μαρία την ομορφιά των μαλλιών τους.

Βλέπουμε την 34χρονη Μαρία από την Αθήνα -μια εργαζόμενη διαζευγμένη μητέρα. Ο αγαπημένος της γιος είναι που αποτέλεσε την αιτία και το ισχυρό κίνητρο για να αλλάξει τη ζωή της και να απομακρυνθεί από ένα βίαιο οικογενειακό περιβάλλον. Η Μαρία μοιράστηκε πολλά χρόνια της ζωής της με το σύντροφό της που όμως δεν τη βοήθησε να αισθανθεί ασφάλεια. Συνέβη το αντίθετο. Η ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του συντρόφου της, και πατέρα του παιδιού της, ήταν μια επανάληψη κακοποιητικών συμπεριφορών που την απομόνωσε.

Εσείς όμως δεν μπορείτε να την δείτε.

Γιατί στο SolidarityNow στηρίξαμε τη Μαρία να ενταχθεί ξανά στην κοινωνία, με προγράμματα εκπαίδευσης, σύνδεσης με την αγορά εργασίας και στέγασης.

Όπως έχουμε κάνει με περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε ανάγκη.

Και συνεχίζουμε.