Η Κινεζική κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα δωρίζουν 10.000 υγειονομικές μάσκες στο SolidarityNow για την αντιμετώπιση της πανδημίας.


To επείγον υλικό διανέμεται σε υγειονομικό προσωπικό, σε ευπαθείς ομάδες Ελλήνων καθώς και σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών

Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία για την ανθρωπότητα λόγω της πρωτόγνωρης πανδημίας του κορωνοϊού και των συνεπειών του που πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη, το SolidarityNow σήμερα, έγινε αποδέκτης μιας επείγουσας και γενναιόδωρης δωρεάς από την Κινεζική κυβέρνηση, την οποία οργάνωσε η Πρέσβειρα της Κίνας στην Ελλάδα, κα Τσανγκ Τσιγιουέ. Η δωρεά αυτή για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών της χώρας μας αποτελείται από 10.000  υγειονομικές μάσκες για την προστασία από τη μετάδοση του COVID-19.

Το υγειονομικό υλικό, θα διατεθεί από το SolidarityNow με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, για την προστασία και την ασφάλεια του υγειονομικού προσωπικού που μάχεται στην «πρώτη γραμμή», καθώς και για τους 400 άστεγους συμπολίτες μας που φιλοξενούνται στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου. Παράλληλα, σημαντικό μέρος του υλικού θα διατεθεί για την προστασία των ανθρώπων που διαμένουν στις 14 ανοιχτές δομές για πρόσφυγες όπου παρεμβαίνει η οργάνωση καθώς και για το προσωπικό πεδίου του SolidarityNow, που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσουμε τη θωράκιση του πληθυσμού αυτού και την επάρκεια σε μέσα ατομικής προφύλαξης για ικανό διάστημα.

Ο Πρόεδρος του SolidarityNow, Στέλιος Ζαββός, δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για τη σπουδαία αυτή στήριξη που προσφέρει η χώρα σας, πρωτίστως προς την Ελλάδα που δοκιμάζεται σκληρά αλλά και, προς το SolidarityNow. Σας εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της οργάνωσης, των ομάδων μας που συνεχίζουν να μάχονται καθημερινά στο πεδίο κατά της πανδημίας αλλά προπαντός, εκ μέρους των χιλιάδων ανθρώπων που θα ωφεληθούν από τη δωρεά σας. Η δωρεά αυτή είναι σημαντική γιατί έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που σημειώνεται παγκόσμια έλλειψη αυτών των απαραίτητων υγειονομικών αγαθών, την ώρα που οι ομάδες μας δίνουν μια τεράστια μάχη προκειμένου να στηρίξουν τους πιο ευπαθείς συμπολίτες μας και να παραμείνουν με ασφάλεια στο πλευρό τους. Οι προμήθειες αυτές είναι μια μεγάλη ανάσα για εμάς, είναι τα απαραίτητα «όπλα» και τα εφόδιά μας για να συνεχίσουμε να παλεύουμε. Αποτελεί χρέος μας, στη δίνη της πανδημίας, να συνεισφέρουμε χτίζοντας παγκόσμιες συνεργασίες σε ανθρώπινη αλληλεγγύη με κύριο μέλημα τους συνανθρώπους μας».