Μία ειδική Κινητή Μονάδα του Ερυθρού Σταυρού έκανε στάση στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow


Σήμερα, στο Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow στο σταθμό Λαρίσης, δώσαμε ένα διαφορετικό ραντεβού συνάντησης! Είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τη νέα πιλοτική δράση «Κινητή Μονάδα RFL» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Κ.), την οποία εγκαινίασε ο Πρόεδρος του Δρ Αντώνης Αυγερινός.

Η Κινητή Μονάδα του Ερυθρού Σταυρού αφορά στην παροχή υπηρεσιών Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (RFL) σε πρόσφυγες και μετανάστες και για αυτό επισκέφθηκε το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας που λειτουργεί το SolidarityNow, προσφέροντας, από το 2014, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες τόσο στους πρόσφυγες/μετανάστες όσο και στους Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η Κινητή Μονάδα RFL αποτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα δράσης το οποίο θα αναπτυχθεί σε ένα διάστημα τριών μηνών στην Αθήνα, την Ήπειρο και τη Θεσσαλονίκη. Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή υπηρεσιών επικοινωνίας σε πρόσφυγες και μετανάστες με σκοπό την επανασύνδεσή τους με τα μέλη των οικογενειών τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες.

Αρωγοί στη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και στο προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού αποτέλεσαν οι άνθρωποι του SolidarityNow στο Κέντρο Αλληλεγγύης, ενώ πολλοί από τους ωφελούμενους του Κέντρου έλαβαν τις πρώτες υπηρεσίες από τη Μονάδα.

 

*Το Κέντρο Αλληλεγγύης της Αθήνας είναι προσβάσιμο σε όλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την καταγωγή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την κοινωνική τους θέση. Στο Κέντρο Αλληλεγγύης προσφέρονται υπηρεσίες σε πρόσφυγες/μετανάστες και σε Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη (νομική, κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη, γραμμή βοήθειας και συμβουλευτικής για οικογένειες, παιδιά και εφήβους (με τη σύμπραξη του Μαζί για το Παιδί), χώροι φιλικοί για το παιδί (μέσω του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού), υποστηρικτικές υπηρεσίες ασύλου (κατόπιν ραντεβού με τις κεντρικές υπηρεσίες της Υπηρεσίας Ασύλου).