Στις 25 Νοεμβρίου ζητάμε την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών


Στις 25 Νοεμβρίου ζητάμε την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών. Από τη θέσπισή της το 1991, η διεθνής αυτή εκστρατεία περιλαμβάνει συγκεκριμένες ενέργειες ώστε να μηδενιστεί ο αριθμός των γυναικών και των κοριτσιών που βιώνουν οποιεσδήποτε μορφές βίας.

Ήταν η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών του 1993 που πρώτη υπογράμμισε το ζήτημα ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απαίτησε τη διεθνή αναγνώρισή του.

Είναι καιρός να τερματίσουμε τη βία κατά των γυναικών, ώστε να μη χρειάζεται πλέον μια διεθνής ημέρα δράσης. Βοηθήστε να διαδώσετε την προσπάθεια αυτή και συμμετέχετε στις «16 Ημέρες Ακτιβισμού» για την εκστρατεία UNiTE του ΟΗΕ. Το φετινό θέμα τιτλοφορείται «Orange the World: #HearMeToo» και μπορείτε να συμβάλετε στην προώθηση ειδικών πολιτικών και νομοθετικών αλλαγών και στην ενίσχυση της ρητορικής των γυναικών.

Εάν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας, υπάρχουν άνθρωποι και υπηρεσίες διαθέσιμες για να σας ακούσουν και να σας υποστηρίξουν.

Στην Ελλάδα, η 24ωρη Γραμμή Βοήθειας απαντά στον αριθμό 15900. Η υποστήριξη είναι επίσης διαθέσιμη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο sos15900@isotita.gr

Μπορείτε επίσης να βρείτε περισσότερες πληροφορίες online.

Infographic