Πρεμιέρα της ταινίας “Along the Way” με τη συνδιοργάνωση του SolidarityNow


Το SolidarityNow συνδιοργάνωσε την πρεμιέρα της ταινίας “Along the Way” σε σκηνοθεσία Mijke de Jong, στο πλαίσιο του 6ου Παιδικού και Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, στον κινηματογράφο Δαναός.

Στην πρεμιέρα ήταν όλοι εκεί. Η σκηνοθέτις, οι δυο πρωταγωνίστριες, εκπρόσωποι της οργάνωσης και οι θεατές, που μέσα από την ταινία αυτή είχαν την ευκαιρία να δουν τί πραγματικά σημαίνει να εγκαταλείπεις την πατρίδα σου επειδή αναζητάς αυτά που σε άλλους φαίνονται και είναι αυτονόητα. Την ειρήνη, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη.

Στην πρεμιέρα, η Φαίη Κουτζούκου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow, παρουσίασε το έργο της οργάνωσης τα 10 χρόνια λειτουργίας της, και συνομίλησε για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα με τη σκηνοθέτιδα και τις πρωταγωνίστριες.

Λίγα λόγια για την ταινία

Οι 19χρονες δίδυμες αδερφές, Ζάρα και Φατίμα, χωρίζονται από την οικογένειά τους στα σύνορα Τουρκίας-Ιράν, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ευρώπη μαζί με άλλους πρόσφυγες. Φτιαγμένη από τα υλικά αληθινών εμπειριών, εμπνευσμένων από την αντίστοιχη ιστορία δύο αδερφών στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Μόρια όπου η σκηνοθέτις εργάστηκε ως εθελόντρια, η ταινία συμβαδίζει με την τρυφερότητα και τον κίνδυνo – αμφότερα σε δεκαπλάσια ποσότητα όταν πρόκειται για γυναίκες.