Οι ψυχολόγοι του SolidarityNow προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στο ιατρικό/νοσοκομειακό προσωπικό που αγωνίζεται κατά της πανδημίας, σε πάσχοντες, σε ανθρώπους σε καραντίνα και ανθρώπους που μένουν σπίτι

Steven Tangle

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές μένουμε στο πλευρό των συνανθρώπων μας  που δοκιμάζονται και συνεχίζουμε μαζί με δύναμη!

Αθήνα, 20 Μαρτίου, 2020

Στο SolidarityNow παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού στον πλανήτη και στη χώρα μας ειδικότερα. Η περίοδος που διανύουμε, είναι γεμάτη προκλήσεις για όλους μας, για τους ωφελούμενους, τους εργαζόμενους στο πεδίο, για όλους τους συνανθρώπους μας. Αναγνωρίζοντας το ρόλο μας στην ανακούφιση των αναγκών των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, το SolidarityNow θα συνεχίσει να απαντά στις ανάγκες και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων Ελλήνων, μεταναστών, προσφύγων και αιτούντων άσυλο στη χώρα μας μέσα από τα Κέντρα Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των ψυχολόγων των Κέντρων Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διευρύνει το έργο της παρέχοντας δωρεάν υποστήριξη σε αυτούς που μάχονται στην «πρώτη γραμμή» κατά της πανδημίας του Covid-19 αλλά και όλους όσοι τώρα την έχουν περισσότερο ανάγκη.

Οι ψυχολόγοι της οργάνωσης θα προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας, που αγωνίζεται καθημερινά κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες για την αναχαίτιση της νόσου και την προάσπιση της δημόσιας υγείας, καθώς και σε συμπολίτες μας που βρίσκονται σε απομόνωση ή καραντίνα και βιώνουν έντονο στρες, άγχος ή φόβο. 

Οι ψυχολόγοι των Κέντρων Αλληλεγγύης θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους διαδικτυακά, μέσω τηλεδιάσκεψης:

Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στην Αθήνα, στέλνοντας μήνυμα / inbox στη σελίδα του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας στο Facebook, με email στο athens@solidaritynow.org και τηλεφωνικά στο 210 8220883 (10.00-13.00), δηλώνοντάς το αίτημά τους. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ομάδα των ψυχολόγων του Κέντρου Αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη, στέλνοντας μήνυμα στο thessaloniki@solidaritynow.org ή καλώντας στο 2310 501030. Μέλος της ομάδας των ψυχολόγων θα επικοινωνεί με τον κάθε ενδιαφερόμενο το συντομότερο δυνατόν. Η υπηρεσία παρέχεται στα Ελληνικά και τα Αγγλικά.

«Ο εγκλεισμός και η καραντίνα προκαλούν άγχος και φόβο στους ανθρώπους. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και είναι δεδομένο ότι αυτό θα επηρεάσει αρνητικά την ψυχολογία όλων μας. Στο SolidarityNow, κρίναμε ότι είναι χρέος μας και γι’ αυτό αποφασίσαμε να ανοίξουμε έναν ακόμη δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία, προσφέροντας ψυχολογική υποστήριξη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι πολύ περισσότερο ευάλωτοι, υπενθυμίζοντάς τους ότι δεν είναι μόνοι στα δύσκολα, και ότι εμείς είμαστε δίπλα τους», δηλώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια του SolidarityNow.

 

Πληροφορίες: δείτε https://www.solidaritynow.org/emergency/ όλες τις αλλαγές στη λειτουργία των Κέντρων Αλληλεγγύης της οργάνωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.


Από το Μάιο 2019, το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας χρηματοδοτείται από το EEA and Norway Grants, με διαχειριστή της δωρεάς τους HumanRights360 και ΣΟΛ CROWE.  Το ΚΑΑ υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.

Το Κέντρο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε και λειτουργεί με τη χρηματοδοτική υποστήριξη του Open Society Foundation (OSF/OSIFE).