«ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ»_Οικογένεια προσφύγων


Τέσσερα νεαρά κορίτσια πηγαίνουν σχολείο και είναι πολύ καλές μαθήτριες.

Ένας 42χρονος άνδρας και η σύζυγός του, οι γονείς τους, περπατούν σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας και πηγαίνουν κι αυτοί σχολείο.

Την επόμενη μέρα όλοι μαζί παρευρίσκονται σε μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά. Η μεγαλύτερη κόρη τους απαγγέλει ένα ποίημα στη γιορτή και τους συγκινεί όλους. Το ποίημα είναι η «Ειρήνη» του Γ. Ρίτσου.

Βλέπουμε την οικογένεια του Φιράς, μία από τις πολλές οικογένειες που ήρθαν στην Ελλάδα αναζητώντας την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια που στερούνταν στη δική τους πατρίδα. Ο 42χρονος Φιράς, η σύζυγός του και οι τέσσερις κόρες τους ήρθαν από το Ιράκ στην Ελλάδα, με πρώτο σταθμό το Φαρμακονήσι. Ο Φιράς εκδιώχθηκε από το καθεστώς της χώρας του, έχασε τη δουλειά του, απειλήθηκε η ζωή της οικογένειάς του. Δεν είχε άλλη επιλογή από το να αναζητήσει την ασφάλεια αλλού. Έτσι έκαναν όλοι μαζί το επίπονο ταξίδι για να φτάσουν στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο.

Εσείς όμως δεν μπορείτε να τους δείτε.

Γιατί στο Solidarity Now στηρίξαμε αυτούς τους ανθρώπους να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία, με προγράμματα εκπαίδευσης, σύνδεσης με την αγορά εργασίας και στέγασης.

Όπως έχουμε κάνει με περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε ανάγκη.

Και συνεχίζουμε.