H εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του SolidarityNow με μήνυμα: «Εσείς Δεν μπορείτε Να τους Δείτε» είναι στον αέρα!


Με βασικό μήνυμα «Εσείς Δεν Μπορείτε Να τους Δείτε» το SolidarityNow ξεκινά πανελλαδικής εμβέλειας εκστρατεία με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις ποικίλες δράσεις του στο πλευρό των πιο αδύναμων και ευπαθών συνανθρώπων μας και στο ρόλο του για την ενδυνάμωση και την ομαλή ενσωμάτωσή τους «ώστε να μην μπορούμε να τους δούμε». Μέσα από αυτή την ενημερωτική εκστρατεία η οργάνωση (ξανά)συστήνεται στο κοινό και παρουσιάζει το έργο της με «ανθρώπινους» όρους.

«Πρωταγωνιστές» σε αυτή την εκστρατεία είναι οι ίδιοι οι ωφελούμενοι του SolidarityNow. Αλλά και εργαζόμενοι της οργάνωσης που την πλαισίωσαν και συντέλεσαν στη δημιουργία της.

«Εσείς Δεν Μπορείτε να τους Δείτε»

Με το νέο τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται ως κοινωνικό μήνυμα από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, το SolidarityNow φιλοδοξεί μέσα σε 48’’, να δώσει το δικό του στίγμα στον ανθρωπιστικό χάρτη της χώρας και να ενημερώσει ακόμα περισσότερους ανθρώπους για τις δράσεις του.

Στο σποτ βλέπουμε να εκτυλίσσονται σκηνές καθημερινής ζωής στην πόλη: ένα ηλιόλουστο απόγευμα βρισκόμαστε σε μία πλατεία. Σε μία καφετέρια βλέπουμε μερικές παρέες να πίνουν τον καφέ τους και να συνομιλούν. Μία παρέα γιορτάζει τα γενέθλια ενός φίλου, δίπλα τους δύο φίλοι συνομιλούν πίνοντας καφέ, ενώ μία σερβιτόρα σερβίρει μια άλλη παρέα. Σε ένα παγκάκι, κάθονται ένας άντρας και μία γυναίκα. Συνομιλούν και γελάνε. Δύο γονείς παίζουν με τα παιδιά τους στην πλατεία.

Βλέποντας τις σκηνές αυτές, τίποτε δεν μας προϊδεάζει για την «άλλη όψη» και την ανατροπή. Γιατί στην πραγματικότητα, σε αυτή την πλατεία, βλέπουμε έναν άνδρα που κοιμόταν τρία χρόνια στους δρόμους. Και μία φοβισμένη γυναίκα, που για καιρό την κακοποιούσε ο πρώην σύντροφός της. Βλέπουμε ένα ζευγάρι που για χρόνια ζούσε στα όρια της φτώχειας χωρίς καμία εργασία. Βλέπουμε μία οικογένεια προσφύγων που σώθηκε από τον πόλεμο και τα παγωμένα νερά του Αιγαίου.

Εσείς όμως, δεν μπορείτε να τους δείτε.

Γιατί στο Solidarity Now τους στηρίξαμε να δημιουργήσουν τη ζωή τους από την αρχή και μέσω ψυχολογικής υποστήριξης και προγραμμάτων στέγασης και εκπαίδευσης να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία. Όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα με περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε ανάγκη. Και συνεχίζουμε.

«Στο SolidarityNow ήδη μετράμε έξι χρόνια αδιάλειπτης και αποτελεσματικής δράσης. Ως οργάνωση που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, ταξιδέψαμε στα ταραγμένα νερά της οικονομικής -αλλά και της προσφυγικής- κρίσης, και -εξ ανάγκης- γίναμε μια οργάνωση που έμαθε κολύμπι και πλοήγηση ενώ βρισκόταν ήδη μέσα στο νερό», σημειώνει η Αντιγόνη Λυμπεράκη, Γενική Διευθύντρια της οργάνωσης. Και συνεχίζει: «Με την εκστρατεία αυτή, πεποίθησή μας είναι να αναδείξουμε το ρόλο του SolidarityNow, δηλαδή τη συμβολή του στη δημιουργία των σύγχρονων προϋποθέσεων που απαιτούνται για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους, όσοι έχουν βρεθεί σε ανάγκη, με αξιοπρέπεια και προοπτική. Απώτερος στόχος όλων των δράσεων είναι η ομαλή συμπερίληψη των ανθρώπων. Στόχος μας είναι να επιστρέψουν στην κανονικότητα της ζωής τους. Ώστε να μην μπορούμε να τους δούμε, να τους διακρίνουμε, να τους ξεχωρίσουμε».

 Πώς και πού θα αναπτυχθεί η εκστρατεία

Με στόχο να περάσει δυναμικά το μήνυμα, η ενημερωτική εκστρατεία του SolidarityNow, από τα μέσα Νοεμβρίου και για τους επόμενους δύο μήνες, θα ξεδιπλωθεί στο ευρύ κοινό με «όχημα» πολυποίκιλες δράσεις:

  • Το τηλεοπτικό μήνυμα (https://youtu.be/4u8VBx6G7GE) «Εσείς Δεν Μπορείτε να τους Δείτε» (το οποίο μεταδίδεται δωρεάν από τα Μέσα Ενημέρωσης ως κοινωνικό μήνυμα)
  • Ειδικό αφιέρωμα στην ιστοσελίδα της οργάνωσης
  • Καταχωρίσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο
  • Διαδικτυακή καμπάνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της οργάνωσης
  • Ειδικό θεματικό αφιέρωμα σε e-newsletter της οργάνωσης
  • Στοχευμένα άρθρα και δημοσιεύσεις στον Τύπο
  • Ανθρώπινες ιστορίες με «ήρωες» τους ανθρώπους που ενδυναμώθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τα προγράμματα της οργάνωσης που θα δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα, τα κοινωνικά δίκτυα αλλά και τον Τύπο

Η ενημερωτική εκστρατεία του SolidarityNow υλοποιήθηκε αφιλοκερδώς από την εταιρία επικοινωνίας SohoSquare, ενώ η ταινία «Εσείς Δεν μπορείτε να τους Δείτε» είναι μια παραγωγή της Foss Productions.

Μείνετε συντονισμένοι στους τηλεοπτικούς σας δέκτες, ακολουθήστε μας στη διαδικτυακή καμπάνια που ξεκινά!