«ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΤΕ»_Ζευγάρι χωρίς εργασία


Η γιαγιά Μαίρη έχει ήδη βάλει το φαγητό στη φωτιά, τα τρία παιδιά ετοιμάζονται για το σχολείο και η Άννα και ο Αντρέας μιλούν μεταξύ τους, οργανώνοντας την ημέρα για την οικογένεια. Θα συναντηθούν πάλι όλοι στις 4 το μεσημέρι και θα φάνε μαζί το φαγητό που μαγείρεψε η γιαγιά.

Βλέπουμε τον Αντρέα και την Άννα που θα αφήσουν τα παιδιά στο σχολείο, η Άννα θα φιλήσει το σύζυγό της όταν φτάσουν στη δουλειά της και στη συνέχεια θα βρεθεί και ο ίδιος στην εργασία του. Και οι δυο εργάζονται, αυτή τη στιγμή, με μερική απασχόληση και ψάχνουν για μια δεύτερη δουλειά ή για μια δουλειά πλήρους απασχόλησης.

Το ζευγάρι πέρασε πολλά χρόνια χωρίς εργασία αδυνατώντας να καλύπτει τις βασικές ανάγκες της οικογένειας. Ξαφνικά έχασαν και οι δυο την εργασία τους, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και από τότε δυσκολεύτηκαν πολύ να βρουν σταθερή εργασία.

Εσείς όμως δεν μπορείτε να τους δείτε.

Γιατί στο SolidarityNow στηρίξαμε την Άννα και τον Αντρέα να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία, με προγράμματα εκπαίδευσης, σύνδεσης με την αγορά εργασίας και στέγασης.

Όπως έχουμε κάνει με περισσότερους από 300.000 ανθρώπους σε ανάγκη.

Και συνεχίζουμε.