Εύρεση εργασίας και μια έκθεση των έργων τέχνης του, τα αποτελέσματα της υποστήριξης στον κο Α.


από την Υπηρεσία Απασχολησιμότητας του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow

Ένας καθηγητής τέχνης, ένας ζωγράφος και γλύπτης από την Ελλάδα, κάτοικος Αθηνών, αναζήτησε εργασιακή υποστήριξη από την υπηρεσία απασχολησιμότητας του Κέντρου Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα, στα 56 του χρόνια.

Ο κος Α. έχει σπουδάσει γραφικές τέχνες και είχε εργαστεί για πολλά χρόνια ως ιδιωτικός υπάλληλος, καθηγητής τέχνης και ως ελεύθερος επαγγελματίας, ζωγράφος και γλύπτης.

Άνεργος πια αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες να βρει δουλειά λόγω ηλικίας. Το πρώτο βήμα που έκαναν με τον εργασιακό του σύμβουλο ήταν η συζήτηση και η από κοινού αναζήτηση των δυνατών σημείων και των αδυναμιών του, αλλά και των επιθυμιών του. Στη συνέχεια, ο κος Α. υποστηρίχθηκε να εντοπίσει επιλογές εργασίας που ταίριαζαν στο προφίλ του και να δημιουργήσει το βιογραφικό του.

Το πιο σημαντικό από όλα ήταν να λάβει την κατάλληλη βοήθεια ώστε να γνωρίζει πώς να αξιοποιεί τις δυνατότητές του και να δημιουργήσει ένα σταθερό σχέδιο δράσης. Λόγω της ηλικίας του, ο κος Α. σήκωνε στις πλάτες του το βάρος πολλών απογοητεύσεων και ματαιώσεων, κατά συνέπεια η πίστη στον εαυτό του είχε κλονιστεί και η ενδυνάμωση αποτέλεσε τον πρωταρχικό στόχο των ανθρώπων της υπηρεσίας απασχολησιμότητας. Κάνοντας μικρά και σταδιακά βήματα, ο κος Α. έφτιαξε μια λίστα με πιθανούς εργοδότες και μέσω της καθοδήγησης από τον εργασιακό σύμβουλο άρχισε να επικοινωνεί μαζί τους.

Το πρώτο απτό αποτέλεσμα της προσπάθειάς του ήρθε λίγο καιρό μετά και ήταν η μερική απασχόλησή του ως δασκάλου εικαστικών. Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα για τον κο. Α!

Οι επιτυχίες του όμως έχουν και συνέχεια! Μετά την επικοινωνία του με διάφορα κέντρα τέχνης που βρήκε μαζί με τον εργασιακό σύμβουλο, κατάφερε και πραγματοποίησε μια έκθεση της δουλειάς του σε ένα από αυτά! Η έκθεση ήταν πολύ επιτυχημένη, διεύρυνε το δίκτυό του και μέσω αυτής έλαβε περισσότερες προσφορές εργασίας!

Σήμερα, ο κος Α. είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στον εαυτό του και αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

*Από 1/8/2021 έως 31/7/2022 η λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας.

**Από 1/7/2021 έως 30/6/2023, το Kahane Foundation χρηματοδοτεί την Ψυχοκοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας.

***Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.