Η κα Α. έχει πια πολύτιμους συμμάχους δίπλα της

Copyright SolidarityNow

από τη Νομική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας του SolidarityNow

Η κα Α. και μια ακόμη ιστορία κακοποιημένης γυναίκας, που ζήτησε και έλαβε υποστήριξη και βλέπει σήμερα τη ζωή της να αλλάζει.

Η κα Α. είναι μητέρα δύο παιδιών, με το ένα της παιδί να έχει ιδιαίτερες ανάγκες. Πρόσθετα αυτού, αντιμετώπιζε πολλά οικονομικά προβλήματα, προβλήματα υγείας της ίδιας και απευθύνθηκε στο Κέντρο Αλληλεγγύης του SolidarityNow στην Αθήνα, εκφράζοντας το επείγον αίτημά της για βοήθεια.

Στο Κέντρο, της παρασχέθηκε κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη και η νομική υπηρεσία ανέλαβε να διερευνήσει όλα τα εκκρεμή δικαστήρια της. Οι δικηγόροι της υπηρεσίας, μεσολάβησαν σε δημόσιες υπηρεσίες και εφορίες ώστε να διευθετηθεί και να ρυθμιστεί το χρέος της και να έχει και η ίδια μια ξεκάθαρη εικόνα των οφειλών της, κάτι που της ήταν αδύνατο να κάνει ειδικά κατά τη διάρκεια των ημερών πανδημίας που διανύουμε όπου η πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες έχει δυσχεράνει.

Επιπλέον, της παρασχέθηκε νομική συμβουλευτική για όλα τα ποινικά της δικαστήρια. Με την παράσταση δικηγόρου της νομικής υπηρεσίας σε ένα από τα δικαστήρια αυτά, η κα Α. κέρδισε μια αθωωτική απόφαση για τα χρέη της και έτσι εξασφάλισε το σπίτι της, αποφεύγοντας την επερχόμενη κατάσχεσή του. Σήμερα, η κα Α. συλλέγει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό με τη βοήθεια δικηγόρου του Κέντρου, νιώθοντας ότι πλέον έχει συμμάχους δίπλα της.

*Από 1/8/2021 έως 31/7/2022 η λειτουργία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της Διεθνούς Πρωτοβουλίας Δράσης COVID-19 του ΙΣΝ για την Καταπολέμηση των Συνεπειών της Πανδημίας.

**Από 1/7/2021 έως 30/6/2022, το Kahane Foundation χρηματοδοτεί την Ψυχοκοινωνική υπηρεσία του Κέντρου Αλληλεγγύης Αθήνας.

***Το Κέντρο Αλληλεγγύης Αθήνας υποστηρίζεται επίσης από τον Δήμο Αθηναίων.